Skip to main content

“Was dat Ierse muziek?”

“Hoe heet dat instrument?”

“Waar komen jullie vandaan?”

Steevast lokt Pekel met haar muziek deze vragen uit. De muziek klinkt zo bekend, maar is toch lastig te plaatsen. Natuurlijk! Pekel speelt Nederlandse maritieme folk, maar laat zich beïnvloeden door een veelheid aan culturen en stijlen. Zo klinkt naast de basisbezetting van accordeon, gitaar, contrabas en cajon ook doedelzak, bouzouki, mondharp en fluit. Bekende deunen krijgen een modern jasje of nemen verrassende wendingen. Vaak blijkt een vermeende Ierse deun of onbekend traditioneel Nederlands lied door Pekel zelf geschreven. 

De muziek van Pekel is toegankelijk voor een breed publiek. De mix van typisch Nederlandse muziek en de liefde van Pekel voor wereldmuziek, maakt de groep aantrekkelijk voor veel mensen, die, zo leert de ervaring, zich verbazingwekkend snel thuis voelen bij Pekel. Opzwepende dansen worden afgewisseld met gedragen ballades en aanstekelijke meezingers. Maar Pekel is meer dan muziek alleen! Bij elk optreden van Pekel is de interactie met het publiek minimaal zo belangrijk. Pekel bracht boeken en cd’s uit en is te beluisteren op iTunes en Spotify. Het werk van Pekel wordt door veel groepen nagespeeld en is op tientallen cd’s van derden te beluisteren. 

John Bazuijnen – zang, gitaar, contrabas; Erno Korpershoek – zang, accordeon; Peter Moree – zang, gitaar, bouzouki, doedelzak, fluiten, lepels; Theo Schuurmans – zang, cajon, mondharp, fluiten, doedelzakken.